God fortsättning!

Hoppas att alla, oavsett förutsättningar, fått en bra start på terminen och året. Det är mycket som händer just nu, speciellt för högstadiet som ju jobbar på distans. Vi gör så gott vi kan för att hjälpa och stötta och vår ”Undervisa på Distans”-site har uppdaterats med flera tips om hur man på olika sätt kan jobba i framför allt Google Meet och hur man kan göra undervisningen så smidig som möjlig. Fler uppdateringar är på gång! Vi vill även passa på att flagga för att Meets ”startsida” inom kort kommer att få ett nytt utseende. Tajmingen i detta kanske inte känns helt optimal, men det är inget vi kan påverka. Läs mer HÄR.

När det gäller utskrifter via personal-Chromebooks så har det skett en förändring. Man behöver inte längre få en speciell länk för att kunna skriva ut från sin CB, men däremot behöver man byta skrivare/skrivardestination. Detta gör man en gång och sedan fungerar det utan problem igen. En lathund finns HÄR. (Observera att detta endast gäller personal med Chromebook. På datorer fungerar det precis som vanligt!)

Som vanligt är ni mer än välkomna att höra av er till oss, Åsa och Mikael, när/om ni stöter på problem eller har tips och idéer ni vill dela med er av när det gäller den digitala undervisningen!

Share This