Idag och igår hade Advania (som levererar våra CB) ytterligare ett digitalt Google-event med en massa tips och föreläsningar från pedagoger i hela landet. Jag har haft ynnesten att ha haft möjlighet att lyssna på det mesta och rekommenderar alla som har tid och minsta intresse av digitala verktyg att kolla på inspelningarna, som enligt uppgift ska ligga uppe i en vecka. För att få inbjudan till eventet/länkarna/uppföljande föreläsningar nästa vecka bör man anmäla sig här (går att göra även nu i efterhand).

Livestream från onsdag 22/9
Livestream från torsdag 23/9

De som anmäler sig kommer i efterhand att få föreläsarnas material mejlat till sig tillsammans med en utvärdering, men några delade med sig av intressant material redan idag.
Helene Ericssons guldkorn med en massa tips om hur man kan använda Googles verktyg smartare (missa inte post-it-tillägget!)
Martin Howes How IT works med många tips om hur man tillgängliggör lärande för både stora och små
Magnus Johanssons föreläsning om Google Drawings (Teckningar) + övningsark med info om vad man kan använda verktyget till
Länk till Teachers pay teachers där man kan ladda ner en gratismall av Lisa Aanonsens Mystery puzzle
Ett färdigt mystery puzzle på treans gångertabell som jag roade mig med att göra för att testa hur det funkade. Länken ger dig en egen kopia att använda som du vill.
Ulrica Elissons mallar på Skolmagi

Blir ni intresserade och vill lära er mer om något av allt det som presenterades, så kontakta gärna mig eller Mikael! /Åsa

Share This