Välkommen till lucka 1 i IKT-enhetens adventskalender!  Här kommer du, varje arbetsdag fram till jullovet, att få ett litet eller stort tips från oss som förhoppningsvis kan underlätta, tillgängliggöra, hjälpa eller kanske till med roa dig och dina elever i ert digitala skolarbete.

I första luckan går vi ut hårt och bjuder på ett riktigt toppentips, nämligen hur du kan skriva egna böcker med dina elever i verktyg som vi redan har och som också går att använda till en mängd andra saker. Framtidskunskap när den är som bäst alltså!

Många har tidigare använt olika verktyg som nu har blivit betalappar, men det går alltså att göra samma saker utan att betala, t. ex. i Google Presentation.  Här får du en mall som är färdig att använda och som dessutom innehåller instruktioner för hur du/eleverna använder mallen och hur ni kan använda röstinmatning, talsyntes och skärminspelning. Här finns dessutom en film som beskriver hela förfarandet från grunden och en film om hur du/ni kan presentera era böcker snyggt efteråt om ni är intresserade av det. För den som vill ge inspiration och stöd men utan mallar, så finns även en film som beskriver hur minimal kunskap om att infoga bakgrund/bild/textruta kan bli till jättefina ”böcker” som även de yngsta eleverna kan känna sig stolta och glada över.

 

Här hittar du hela adventskalendern. (Självklart går det inte att tjuvkika i förväg, men välkommen tillbaka i morgon för nästa tips!)

Share This