Vi vet alla hur mycket det är att göra inför jul, så idag bjuds det på en färdig julaktivitet i form av ett quiz/pussel, som till råga på allt är självrättande, och alltså inte kräver något alls av dig. Varsågod! Jag har försökt att göra det ganska enkelt, så att det ska gå att använda på i princip alla stadier, men vill du anpassa det så får du också en kopia att göra vad du vill med.

Här är länken till det färdiga quizet: https://forms.gle/V7ZNRoZB9NngSMSC6
För att skapa din egen kopia, klicka på denna länk: https://docs.google.com/forms/d/1lTOjYU1d_-u5N42SpE3rORUZ1umoQC91Sy3DKssnF8w/copy

Quizzet är gjort med hjälp av avsnitt, flervalsfrågor och svarsvalidering, så byter du ut några frågor så är det smart att lägga dina rätta svar på samma ställe som mina, så behöver du inte redigera speciellt mycket. I svarsvalideringen ändrar du bara till ditt rätta svar.

Idén och mallen till detta ”pussel” har jag fått från bloggen PI R Scared, av en amerikansk mattelärare som fritt delar med sig av en massa roliga aktiviteter. Kolla gärna in den! Vill du ha hjälp om hur du själv skulle kunna skapa liknande aktiviteter, kontakta oss! Sprid gärna till kollegorna att de gärna får följa vår blogg för att missa några tips och idéer. Vi kan redan nu hinta om att det kommer flera roliga aktiviteter under veckan… Glad lucia!

Här hittar du hela adventskalendern. (Självklart går det inte att tjuvkika i förväg, men välkommen tillbaka i morgon för nästa tips!)

Share This