I lucka 20 tipsar vi om något som funnits länge, men som nog är en välbevarad hemlighet för många; den s.k. ”Utforska-knappen” som finns i Google Dokument, Presentation och Kalkylark. Här finns en liten film som framför allt handlar om hur denna ”knapp” kan användas för att söka och automatiskt källhänvisa (eller i alla fall spara alla källor) i Google Dokument. Dessutom nämner jag Googles nya funktion ”Smart chips” som just nu utvecklas i rasande fart.

JULBONUS!  Det är ju inte långt till jul nu och många i kommunen jobbar hastigt och lustigt på distans, så kanske det kunde passa med en liten rolig tävling som också tränar ”skills” som att jobba med bilder i Googles produkter. Utmana eleverna i att skapa den fulaste jultröjan i Google presentation. HÄR finns en mall att kopiera och dela i Classroom. Idén och mallen kommer från Google själva. Jag har bara översatt den till svenska, lagt till några instruktioner och (tycker jag) förbättrat mallen lite genom att lägga till platshållare. Originalet finns här om ni hellre jobbar med det. Lycka till! Må fulaste tröjan vinna!

Här hittar du hela adventskalendern. (Självklart går det inte att tjuvkika i förväg, men kolla gärna in de redan öppnade luckorna.)

Share This