Nu lackar det verkligen i överljudsfart mot jul och terminsslut, så vi gissar att de flesta har lite annat att tänka på än fiffiga digitala verktyg, men vi vill ändå passa på att tipsa om några både roliga och nyttiga verktyg/sidor. Det första; autodraw.com är ännu ett av Googles innovativa experiment med AI. Slå på funktionen ”Autodraw”, skribbla några streck och se vad du får för förslag, använd former och färgläggning för att bygga upp roliga eller nyttiga former/bilder eller rita på frihand. Du kan ladda ner eller dela dina konstverk via länk när du är klar. Det är simpelt och enkelt uppbyggt, men så kul!

Dagens andra tips går i samma stil. Den som ännu inte botaniserat i Googles Art and Culture bör absolut (!) göra det. Se till att ha gott om tid bara, för här finns sååå mycket och det är lätt att gå vilse bland alla fantastiska möjligheter!  Här är ett enkelt men roligt ”experiment-projekt”; färglägg kända konstverk med dina egna färger! Art Coloring Book. Klicka på konstverket du vill jobba med och välj färg/område i tavlan. Det är inte ens någon risk att du målar utanför! Nere till vänster finns några få inställningar och även möjligheten att direkt lära sig mer om konstverket.

Missa inte heller möjligheten att lägga pussel av kända konstverk (går att göra enskilt eller tillsammans i realtid och t.o.m. dela direkt till Classroom), testa färdiga korsord (på engelska) om olika ämnen, experimentera med musik, gör din egen ”blob opera”, ladda ner telefon-appen och gör din egen ”Art selfie”, experimentera med musik osv.

Via ”street view” och ”360-graders videor” får du besöka kända eller högst okända platser, och utforska både rymden och historien i 360 grader, gå på virtuella besök i några av världens mest kända muséer, byggnader och platser m.m. Här finns verkligen något för alla!  Ha det så kul!

Ps. Den som börjar kika på Arts and Culture inser väldigt snabbt att det vi nämnt här ovan bara är en promille av allt som finns att utforska, så gå dit själv! Du kommer inte att ångra dig! Ds.

Ps igen. Jag snubblade precis över denna, som känns helt rätt med tanke på temat i denna lucka. Lite som Pictionary med en artificiell intelligens. Kan du rita så att roboten förstår vad du ritar?  (Jag kunde inte. 🙂 ) Det bästa med aktiviteten är att den bara är en av ett trettiotal olika roliga och lärorika aktiviteter på Googles Santatracker-site. Här finns allt ifrån kodningsaktiviteter till spel till ritövningar och filmer som framför allt passar de lite yngre. Och äldre, för det är svårt att låta bli att testa alla.  Ds igen.

Här hittar du hela adventskalendern. (Självklart går det inte att tjuvkika i förväg, men kolla gärna in de redan öppnade luckorna.)

Share This